Den grusomme statistikken - Voldtekt














Etter å ha startet dagen med å lese meg igjennom vg,dagbladet og aftenposten på nett, var det en sak som virkelig fikk min oppmerksomhet. 


Sjuåring voldtatt på skole i India


Vg skriver noen få linjer om hendelsen og om sinte demostranter mot overgrepet i New Delhi. For min del var dette altfor lite informasjon, og jeg tok saken i egne hender, og begynte å lete etter mer bakgrunns info andre steder. Jeg endte først opp på indianexpress  der de 14 februar hadde oppdatert saken, hvor det viste seg at politiet enda ikke hadde funnet den skyldige.  

Denne saken kom ikke opp på VG før 01.03.13, men selve hendelsen skjedde 08.01.13, og selv etter at politiet i New Delhi hadde gitt ut en skisse av gjerningsmannen, har de enda ikke lykkes å finne den skyldige. Slik som det står i artikkelen på indianexpress, datert 16.januar 2013, at en 7 år gammel jente ble voldtatt på skolen, da det mistenkes at en fremmed mann har gått inn på skolens område under fritimen og voldtatt jenta. Videre beskylds skolen og rektor for uaktsomhet. Link til denne artikkelen. 

Videre i denne saken, er det en oppdatert artikkel fra 5 dager siden, på indianexpress, som forteller om at skolens rektor beskyldes videre for å ha beordet ansatte til å vaske jenta og vaske toalettet der voldtekten skal ha skjedd, som har ødelagt mulige bevis i saken. Derimot har ingen av skolens ansatte blitt arrestert av den grunn. Politiet sier saken står stille, da det er mangel på bevis.  Artikkel her

"It was a blind case because evidence was destroyed. Also a lot of time was wasted as there was a law and order situation in the town after the rape incident," - senior police officer to indian express 

Hvor frustrerende er det ikke at dette stopper dem fra å ta den skyldige. Hvordan skal det gå i denne verden, om barn ikke er trygge på skolen engang. Jeg tenkte jeg skulle se på omfagnet av voldtekts saker på indinaexpress. Etter å ha søkt på ordet "raped" på indianexpress kom det opp så mye som 27 400 treff! Etter et så utrolig høyt og sjokkerende tall, søkte jeg videre etter statistikken på antall voldtekter i India. Dette er fra 2011: 

WSJ Graphics

Her ser man klart hvor mange voldtekter som ble registrert i 2011, hvor mange som saker som ble løst og hvor mange voldtekter det er per 100 000 kvinner. Tallene snakker for seg selv. Media, i Norge og verden generelt dekker bare en brøkdel av sakene, og får ikke med seg hvor ille det egentlig er. 

Verden 
Visste du at ikke alle land har lik definisjon på hva som er voldtekt? At regjeringen i USA i 2012 endret sin definisjon på voldtekt, der sett bort ifra regjeringens definisjon, har hver stat har sin egen juridiske definisjon på voldtekt. Den nye definisjonen lyder som følger: 

"The penetration, no matter how slight, of the vagina or anus with any body part or object, or oral penetration by a sex organ of another person, without the consent of the victim." - kilde

Etter 8 tiår med samme definisjon, var det kanskje på tide at det ble en endring. Dette er et utdrag fra en artikken i NYtimes ;

In 2010, according to the FBI’s Uniform Crime Report, there were some 85,000 “forcible rapes” — a term that the F.B.I. will stop using next year — but that number included only assaults reported to law enforcement authorities that involved vaginal penetration of a woman by a man through use of force. The Centers for Disease Control and Prevention, by contrast, said that based on interviews with women, the number of men-on-women rapes in 2010 was 1.3 million, some 15 times higher than the F.B.I.’s total, partly because the count also included cases of anal and oral penetration and attempted penetration.
Dette viser bare hvor mange voldtekter de siste årene som ikke har blitt registrert i statistikken, grunnet den lite inkluderende definisjonen. 
Visste du og at mange land faktisk ikke beregner med voldtekt av barn i statistikken av totalt antall voldtekter! Og heller ikke voldtekter av ektefeller blir inkludert. Dette fører til en manglende korrekt statistikk. 

Her er statistikken på registrerte voldtekter i verden, 2012: 


Dette kartet viser omfanget i de aller fleste land i verden. Det er synd at det er så mange som skader andre, og at det er mange som ikke vil inse hvor ille det egentlig er. Det har seg og slik at det finnes mange myter om voldtekt og seksuelle overgrep. Les her om de vanligste mytene. 

Jeg håper jeg har fått noen til å tenke mer på hva som faktisk skjer i verden, gitt dere noe å tenke på. Dette blir ikke det siste dere hører fra meg om dette. 

Sheery K. 





0 kommentarer:

Blogger Template by Clairvo